سمنو از غذاهای سنتی است که معمولا در مناسبت های خاص پخته می شود اما خوب است بدانیدکه این غذا بی نظیر است و خواص بی شماری دارد مواد به کار رفته در ان برای سلامت عمومی بدن بسیار مفیداست حتی کسانی که رژیم غذایی دارند می تواننداز ان با خیال راحت استفاده کنند با ما مقاله ی ما همراه باشید تا درباره ی خواص سمنو بیشتر بدانید .

برای رهایی از چاقی با ما تماس بگیرید.
خواص سمنو :
سمنو سرشار از ویتامین ها و عناصر مفید و هستی بخش است سمنو بسیار انرزی بخش است و مقوی و حاوی : پتاسیم، کلسیم، آهن، پروتئین، کربوهیدرات، روی، مس، سلنیوم و مواد مغذی بسیاری است . سمنو حاوی ویتامین های آ و کا و بی و کا و ویتامین ای است و خواص بی نظیر جوانه ی گندم آن را بی رقیب می کند و طعم ان نیز بسیار متفاوت و عالی است . از نظر طب سنتی سمنو دارای طبع گرم و معتدل است و بسیار مفید است . سمنو سرشار از آنتی اکسیدان است و به همین دلیل مصرف ان سبب کاهش سرطان خواهد شد . مصرف سمنو برای زنان در دوران یائسگی نیز فواید زیادی دارد و باعث می شود از عوارض یائسگی درامان باشند و سلامت استخوان هایشان تضمین گردد.
سمنو چون دارای قند طبیعی و فیبر بالا است برای بدنسازی و پرورش اندام هم بسیار مفید است و باعث توان و قدرت بیشتر افراد شده ون همچنین از انقباض و گرفتگی عضلات ورزشکاران جلوگیری می کند . همچنین فیبر بالای سمنو سوء هاضمه را بهبود بخشیده و هضم غذا را بهتر می کند مصرف سمنو باعث سلامت دستگاه گوارش شده و نقش موثری در درمان سرطان کولون دارد .
خوب است بدانید که سمنو حاوی اهن و اسید فولیک ویتامین های گروه ب است و برای خون سازی و تنظیم هورمون ها مفید بوده و می توانددر دفع خستگی تاثیر گذار باشد . سمنو برای دیابتی ها هم مفید است زمانی که گندم جوانه نزده شیرین نیست و مواد قندی اش به صورت نشاسته دخیره می شود . اما در فرایند جوانه زنی نشساه تجزیه و به مالتوز تبدیل می شود و شیرینی سمنو طبیعی است و دیابتی ها مقدار کم آن را می توانندمصرف کنند .
چگونه سمنو را تهیه کنیم :

طریقه ی پخت سمنو این است که به گندم فرصت جوانه زدن میدهند و پیش از آنکه به سبزه تبدیل شود، از جوانههای تازه، این اکسیر نوروزی را تهیه میکنند. علاوهبر حس خوب و انرژی مثبتی که این رسم بهواسطهی تازگی و آغاز دارد، خوشمزگی و مغذی بودن این معجون را نیز سبب میشود. جوانه زدن باعث افزایش ویتامینهای این دسر گندمگون و مواد مغذی آن میشود. راز شیرینی دلنشین سمنو، وجود همین جوانههای کوچک است .
برای پختن سمنو در ابتدا دانههای گندم در یک ظرف خیس می کنید . بعد از این مرحله، دانهها را روی سینی پخش میکنیم و پارچه مرطوبی روی آن میکشیم. نزدیک به ۳ روز زمان نیاز است تا دانهها آرامآرام سر بیرون آورند و جوانه بزنند. تا پیش از سبز شدن ساقههای بیرونزده فرصت دارید که گندم را برای بیرون کشیدن شیرهی آن آماده کنید. گندمها باید حسابی کوبیده شود و درنهایت با کمک ظرف صافی و پارچهای تورمانند، شیرهی خالص آن جدا شود
حالا آرد سبوسدار را به ترکیب آب و شیره اضافه کنید و با دقت و صبوری این مخلوط خوشعطر را مدام هم بزنید تا صاف و یکدست شود. بعد از آنکه این مواد را داخل دیگ، روی حرارت گذاشتید، همچنان به هم زدن ادامه دهید تا رنگ آن به قهوهای تغییر کند و سفت شود. در این مرحله باید آب را کمکم به این مخلوط سفت و سرخشده اضافه کنید و با صبر و حوصله مدام مخلوط را به هم بزنید تا درنهایت ترکیبی صاف و غلیظ بهوجود آید. با اضافه کردن بادام به سمنو، هم زدن را همچنان ادامه دهید تا در آخر، مخلوط داخل دیگ کِش بیاید و پیش رویتان یک سمنوی اعلاء ظاهر شود. بعد از اتمام هم زدن، به این سمنوی خوشمزه، حدود یک ساعت فرصت استراحت روی حرارت ملایم را بدهید تا تبدیل به طعمی بی نظیر می شود .
سمنو و پیشگیری از پوکی استخوان :

سمنو به عنوان دسر بسیار خوشمزه است و البته که دنیایی از ویتامینها آن را تبدیل به مادهی غذایی ارزشمند کردهاند. این دسر گندمگونِ سرشار از خاصیت، برای بسیاری از مشکلات و بیماریهای جسمی شفابخش است. سمنو سرشار از کلسیم و پتاسیم است و به همین دلیل داروی بیماریهایی همچون پوکی استخوان خواهد بود. کسانی که میان سالی را سپری کردهاند و کمکم نشانههای پیری در جسمشان بروز میکند، با مصرف بهاندارهی سمنو میتوانند به تقویت استخوان های خود کمک و بیماری پوکی استخوان را در زندگی خود کماثر کنند .
سمنو و سلامت نوزادان :

باید بدانید که سمنو برای پروسه ی رشد کودکان و جنین در دوران بارداری است. مواد مغذی موجود در این دسر ، به رشد مغزی و تقویت استخوانهای کودک کمک میکند. خوردن این دسر برای زنان باردار بسیار مفید است و به تکمیل رشد جنین کمک میکند و به دلیل آنکه سرشار از آهن است، درمانی برای کمخونی در دوران بارداری نیز خواهد بود. خوب است بدانیدکه ویتامینها و مواد مغذی آن به درمان نازایی هم کمک میکند .
سمنو و سلامت موها و پوست :

سمنو به طراوت و سرزنده بودن پوست ومو کمک می کند زیرا حاوی جوانه است و سرشار از ویتامین ای و بی می باشد حتما سعی کنید سمنو را بیشتر مصرف کنید.همانطور که گفتیم سمنو سرشار از مواد مغذی است و برای سلامت عمومی بدن بی نظیر است مصرف سمنو باعث درمان بی خوابی، سوء هاضمه، تیروئید، سرگیجه های ، پارکینسون، بیماریهای ریوی، یبوست، واریس، ضعف حافظه، ضعف اعصاب، عوارض یائسگی، هپاتیت، کم خونی است.
همچین سمنو برای درمان بیماری خود ایمنی پسوریازیس بسیار مفید عمل میکند. شیرینی طبیعی و مفید این معجون برای بیماران دیابتی مضر نیست، اما مصرف بیشازحد سمنو، بهدلیل کالری آرد گندم موجود در مواد آن، برای این بیماران مشکلساز خواهد شدهمیشه به خاطر داشته باشید که سمنو باید در مصرف مواد غذایی حتی آن هایی که مثل سمنو بسیار مغذی هستند هم زیاده روی نکنید و به اندازه مصرف کنید تا بتوانید از خواص بی نظیر ان استفاده کرده و برایتان مفید واقع گردد.
برای رهایی از چاقی با ما تماس بگیرید .
- ۹۹/۰۲/۰۳
آموزش آشپزی در هلوکوک
holoocook.blog.ir